Tips til økonomi ved bilkjøp – triks for å få råd

En ny bil kan både være en drøm og en nødvendighet. Det kan være en utfordring for de fleste husholdninger, med tanke på at investeringen vil føre til ekstra månedsutgifter. Mange vil kanskje påstå at det er totalsummen du skal betale som betyr noe. Dersom det ser umulig ut å få hjelp av banken din til å ta opp billån, så fins det likevel mange ting man kan gjøre for å få råd til drømmebilen.

Snakk med banken

Det første man bør gjøre er å snakke med banken. De vil vurdere dine investeringer. Selv om en bil har verdifall i løpet av kort tid, vil den gjøre det mulig for deg å få inntekt (gjennom jobb), beholde en husholdning (ved å handle) og ta ferier (som skaper verdi). Banken vil gi deg bedre betingelser ved å gjøre analyser av økonomien. Den beste nettbaserte banken https://www.nordax.no/ gir deg lån uten å sette eiendom i betraktningen.

Fjern inkassoer

Det kan hende banken krever at du fjerner inkasso. Inkasso er utgifter du ikke har betalt, slik som strømregninger, husleie, kommunale avgifter osv. I artikkelen sies det at inkasso:

I dag har over 261.658 nordmenn betalingsanmerkninger, i følge tall fra Bisnode!

Med et fornuftig forbrukslån hos Nordax, kan du fikse disse problemene og få råd til den bilen du ser på.

Spare opp en buffer

Det beste tiltaket for å handle bil er oppsparte midler. Det kan være vanskelig å sette av en buffer, som bør være på 2 månedslønninger, men med applikasjoner som Kron, Dreams og Spar kan man spare opp til en buffer fortere enn man trodde var mulig.

Et siste råd er å be arbeidsgiver eller familie om et rentefritt lån. Det vil realisere bildrømmen din.