Bytte til vinterdekk, er du forberedt?

Vinteren nærmer seg med stormskritt og plutselig er den her. De fleste norske bileiere har nok opplevd å bli overrasket av plutselig snø. Vær forberedt i år!

Finn de beste dekkene til bilen din

I den hektiske hverdagen er det fantastisk at man enkelt kan kjøpe det meste man trenger på internett. Dekk er intet unntak. Skaff deg nye vinterdekk fra dekk365.no i pausen på jobb, eller mens du venter på at middagen blir klar. Du trenger ikke dra til et dekksenter når du har et i lommen på mobilen! Her finner du et stort utvalg vinterdekk fra verdens ledende produsenter, til lave priser. Dekkene leveres raskt til verkstedet ditt eller hjem til deg. Denne nettbutikken tilbyr også 100% passgaranti på komplette hjul.

Kaos på veiene flere steder i landet

Mot slutten av oktober i fjor meldte NRK om trafikkaos på Østlandet. Mange var ikke forberedt på sesongens første snøfall, og flere steder i landet kjørte folk på sommerdekk, til tross for at datoene for anbefalt bytte var passert. For noen endte dette med inndratt førekort.. Hverken piggdekk eller vinterdekk er påbudt i Norge, men du må ha dekk som passer føret du kjører på. Det er ditt ansvar som sjåfør å sørge for at dekkene på bilen er trygge nok, før du velger å sette deg i førersete.

Hva slags vinterdekk bør jeg velge?

Når du skal kjøpe nye vinterdekk har du to valg: piggdekk eller piggfrie dekk. Det er føret der du bor som avgjør hva som er det beste valget for deg. Piggdekk er sikrest på på veier dekket av snø og is. Men bor du sør i Norge vet du at dagens snøfall kan være borte i morgen. Derfor er det mer vanlig med piggfrie dekk sør i landet, fordi disse er tryggere på slapseføre og våte veier. Bor du sør for Nordland fylke, kan piggdekk brukes fra 1. november. Selv om du ikke bruker piggdekk, kan du bruke datoen som en veileder for når du bør ha byttet til vinterdekk. Bor du i Nord-Norge kan piggdekk brukes noe tidligere, fra 16.oktober.