Et eget arbeidsrom utenfor huset

For de som har en rimelig stor bolig, er det normalt å ha et eget arbeidsrom som for eksempel et kontor hvor man kan arbeide og studere i ro og mak.

De som er så heldige å ha egen garasje, kan også få fullt utbytte av den ved å lagre alt verktøyet der. Garasjen er et fint arbeidssted siden resten av familien ikke blir forstyrret av eventuell støy, og det er enklere når alt verktøyet er samlet på ett sted. Det trenger ikke bare være verktøy som man reparerer bilen med, annet utstyr som passer her kan være:

  • Snekkerutstyr
  • Hageutstyr
  • Stiger og gardintrapper

På witre.no finner du mange ideer til hva som kan lagres i en garasje, men størrelsen på garasjen setter naturlig nok begrensninger. De fleste garasjer har likevel plass til for eksempel brøyteutstyr som trengs om vinteren, men i Norge har de fleste behov for å sette unna noe som annet som tar stor plass, nemlig bilen.

 

Garasjen er ideell for å lagre dekk og annet utstyr

Alle i Norge trenger både vinterdekk og sommerdekk, og dermed vil det til enhver tid være 4 store dekk som må lagres et sted. Da er garasjen helt ideell for det formålet, siden de alltid vil være i nærheten av bilen. Det går selvsagt an å lagre dem oppå hverandre i et hjørne, men for de som har litt mer sans for orden kan man kjøpe egne hyller eller stativer hvor dekkene pent kan settes inn.

Store garasjer kan også ha flere etasjer og rom, og da kan man dele den opp i avdelinger. Det kan for eksempel være ett rom for dekk, ett rom for spader og brøyteutstyr man trenger om vinteren, og kanskje ett rom for maling og utstyr som brukes inne i huset. For de med en toetasjes garasje bør man selvsagt lagre ting som er lette å bære oppe på loftet.

Det kan også finnes et rom hvor barna har de de trenger for fritidsaktiviteter, som akebrett, ski og snowboard om vinteren og sykler om sommeren. Men med så mye verdifullt i garasjen er det viktig å huske på å gjøre det vanskelig for innbruddstyver, for eksempel med en god lås og alarm.