Sikker biltur

Det er ingen nyhet at det stadig er flere og flere bilister på veien. Idet man setter seg bak rattet og skal kjøre en tur, så er det alltid en liten risiko for at noe vil skje på veien. Det er dessverre slik at uhell og ulykker er en vanlig hendelse langs veiene i Norge. Det er ulike årsaker til akkurat dette, men poenget er at man vet aldri når man selv kan komme ut for en hendelse når man kjører bil.

Det finnes flere ulike sikkerhetstiltak man kan foreta seg for at bilturen skal bli så trygg som mulig. Disse tiltakene bør man kjenne til i forkant, slik at man får forberedt seg skikkelig. Man bør for eksempel alltid sørge for å ha følgende ting med seg i bilen:

  • varme klær
  • refleksvest
  • varseltrekant
  • reservehjul
  • fullt oppladet mobiltelefon

Dette er viktige ting å passe på at man har med seg før man begir seg ut på en lengre biltur. Når det er sagt, er selvsagt det mest viktige at man kjører forsiktig. Det kan selvfølgelig oppstå uhell og ulykker selv om man kjører forsvarlig, men det er et godt utgangspunkt at man selv tar ansvar for egen kjøring.

Bil på vinterveg

Hvis uhellet først er ute, er det også smart å kjenne til hvor man kan booke et hotellrom umiddelbart. Om man skulle være så uheldig å komme ut for en ulykke og kanskje blir stående langs veien uten en brukbar bil, kan det plutselig bli behov for å overnatte på hotell. Det er for eksempel lurt å lagre en eller to nettadresser for sider der man kan booke hotell. Hvis man har adressene klare på mobiltelefonen, er de alltid lett tilgjengelige. Dette er et tiltak kan gjøres i forkant av bilturen, slik at man for eksempel kan søke opp et hotell i Bergen sentrum. Hvis man kommer i en situasjon der man trenger overnatting i Bergen, vil man raskt kunne reservere et hotellrom, slik at man raskest mulig kan komme seg inn i varmen og slappe av.