Slik unngår du ulykkene på glattisen

Hvert eneste år legger det seg snø og is over landet vårt. Det er mange som liker snøen i juletider, men resten av året kan nok de fleste være enige om at det ikke akkurat er så veldig gunstig.

 

Vi liker rett og slett ikke kulda, og forholdene vi må operere i er heller ikke så veldig koselige. Et godt eksempel her er veiene som fort blir fulle av slaps og is. Da blir det fort farlig å bevege seg rundt, og vi kan ende opp i ulykker. Men hvordan unngår vi egentlig disse ulykkene når vi kjører bil?

Det mest åpenbare

Det mest åpenbare svaret ligger nok i å ta det med ro.

  • Legger du merke til at bilen mister litt av kontrollen, må du bare rolig slippe gassen.
  • Ikke gå i fella og tråkk på bremsen, for da mister du bare enda mer kontroll.
  • Nøkkelen ligger i å være observant, da kanskje spesielt hvis du kjører i et område med mange bakker.
  • Sist men ikke minst bør du være observant med tanke på de som er rundt deg og hvordan disse personene kjører.
  • Styr unna konfrontasjoner med de som tuter i vei i høy fart.

Utstyret du trenger

Det er liten tvil om at norske forhold krever piggdekk. Derfor er det lurt å ha disse klare og på bilen i god tide før snøstormen kommer inn. Da er du klar og rustet for den islagte veien lenge før den engang kommer. Med piggdekk kan du føle deg nærmest helt trygg. Dessuten kan du også skaffe deg en ny bil med firehjulstrekk dersom du ønsker å føle deg enda tryggere. Sett bort i fra selve forholdene på veien, er det også et godt tips å kjøpe seg en skrape for vinduene. Is har en tendens til å sitte godt, så å få dette skrapet av før turen gir deg økt sikkerhet.

I det hele tatt handler det å unngå ulykker om å være forberedt. Grunnen til at folk krasjer handler om mangel på respekt for værforholdene. Med disse tipsene i bakhodet bør du dog være rustet.