Gavekort på en kjøreopplevelse som presang

Er du glad i noen som er skikkelig glad i biler, fart og spenning? Eller kjenner du kanskje noen som har behov for å forbedre sine førerferdigheter?

Kjøp gavekort på youwish.no og gi bort en opplevelse som gave. Her er noen anbefalte opplevelser innen biler og kjøreturer:

Rallykjøring på isbane

Her gjelder det virkelig at man ikke holder tilbake på kruttet. Svingene blir ekstra tøffe på dette isdekket. Denne rallykjøringen får man oppleve på Geilo til kun 1900 kroner per person. Dette er med andre ord en perfekt opplevelse for par og mindre familier. Kjøringen foregår under sikre og kontrollerte forhold på en fint preparert isbane. Man blir utstyrt med alt man trenger av beskyttende utstyr som benyttes under rallykjøring. Man får tips og råd av dyktige instruktører som har lang erfaring innen rallykjøring på is. Banen er alltid minst én kilometer lang, og med en utforming som gjør kjøringen både utfordrende og spennende. Alle biler er utstyrt med veltebur, rallyseter og 4-punktseler. Dette er utstyr som benyttes i profesjonelle rallyløp, og man kan forvente samme type kvalitet og sikkerhet her. Bilene er også utstyr med rallypiggdekk som gjør at man får bedre grep og veifølelse under kjøringen.

Segwaykjøring i Bergen

Segway er den nye store trenden fra Amerika, og om du enda ikke har prøvd å kjøre på en, er dette en gylden mulighet. Segway krever ikke like mye konsentrasjon og tilstedeværelse som rallykjøring, og det generer ikke like mye adrenalin, men du verden så gøy det er. Dette er en mer avslappet opplevelse som er en perfekt ingrediens i en lengre byferie. Nevnte vi at denne kjøringen foregår i vakre Bergen? Vestlandets hovedstad er en perfekt lekeplass for en segwaytur for to eller flere. Byen er stor nok til å kunne ta inn mange ulike intrykk fra mange ulike gater og torg, men samtidig ikke stor nok til at man klarer å kjøre seg vekk.

Kvinne på Segway

For de uinnvidde er segway er et selvbalanserende kjøretøy med to hjul som kan nå en hastighet på tjue kilometer i timer. Med et integrert gyroskop får man god hjelp til å holde balansen på segwayen. Man kjører enkelt fremover ved å legge kroppsvekten fremover, og man bremser ved å skifte kroppsvekten bakover. Man svinger med styret. Segwayen er lettkjørt og lett å snu, ettersom den roterer rundt sin egen akse. I forbindelse med kjøringen får man obligatorisk opplæring, slik at byturen blir tryggere for alle sammen. Hvis man synes at tjue kilometer i timen blir noe i overkant, finnes det en begynnermodus hvor farten er noe redusert. Kjøreruten og vanskelighetsgraden kan tilpasses hver enkelt fører.

Alle deltakere må selv ha med egen hjelm og et lett synlig antrekk. Dette er for førerens sikkerhet og av hensyn til fotgjengerne i bybildet. Segwayen er utstyrt med ringeklokke, reflekser og frontlys og baklys. Kjøringen skjer for det meste i bykjernen, hvor det finnes andre typer myk og tung trafikk. Derfor er det viktig å ta hensyn til andre trafikanter og fotgjengere.