De mest populære bilene i Norge

Det norske bilmarkedet er ikke som noe annet. Der det i andre land hovedsakelig selges biler med bensin eller diesel som drivstoff, er det norske markedet dominert av elbiler. Spesielt når man ser på enkeltmodeller, er det svært mange elbiler i toppen.

I dag er elbilene fullverdige på alle områder, inkludert xenon eller LED-lys. Når de økonomiske incentivene da i tillegg er sterke finnes det få grunner til å velge en bil med fossilt drivstoff.

De mest solgte bilene i Norge i 2019

I begynnelsen av 2019 har det norske bilmarkedet i stor grad handlet om én bil – Tesla Model 3. Etter at Tesla klarte å levere en stor del av forhåndsbestillingene på denne bilen i løpet av noen måneder våren 2019, er Tesla Model 3 på toppen av salgsstatistikken.

Etter Tesla følger et annet velkjent merke, nemlig Volkswagen med sin Golf. BMW i3 og Nissan Leaf er også å finne helt i toppen av salgstallene, før noen hybrider kommer seg inn på listen. Mitsubishi Outlander og Toyota Rav4 er populære hybrider, som både passer for nordmenn som vil ha ordentlig firehjulsdrift og dra nytte av fordelaktige betingelser for biler med hybrid drivlinje.

Hvorfor er akkurat disse bilene så populære?

Som nevnt er det elbiler som dominerer markedet i dag, og grunnen til det er helt enkelt at det er økonomisk fornuftig å kjøpe en elbil gitt alle fordeler som følger med bilen i form av for eksempel lavere avgifter og fritak for bompenger noen steder.

Videre er tilgang på leveringsklare biler en viktig faktor hva angår hvilke biler som topper listene. Hyundai Kona eller Opels alternativer kunne for eksempel vært aktuelle for mange, men det er lange ventetider på disse bilene.

Markedet for elbiler er også fortsatt mer konsentrert rundt et fåtall modeller. Der mange produsenter har flere titalls ulike modeller med bensin eller diesel som drivstoff, lager de kanskje en eller to ulike elbiler. Dette gjør at til tross for at salget av elbiler står for omtrent 50 % av det totale salget, er topp ti listen over de mestselgende modellene fullstendig dominert av elbiler.